Over ijspressi

ijspressi is inmiddels al 8 jaar een druk bezochte lokatie in Almere stad.

Sinds 2013 hebben we op busstation Almere Oostvaarders een kiosk voor ijs (55 smaken!) en koffie to-go. 

In 2016 openden we de ijssalon met 'open' ijsbereiding in Almere Poort

 

Bij ijspressi staan wij voor:

 

Gastvrijheid

Elke gast is voor ons even belangrijk. We waarderen het namelijk enorm dat we deel mogen uitmaken van hun geluksmomentjes die ze vinden in ons ijs en onze koffie. Lekker eten en drinken is emotie, nietwaar?

Kwaliteit

Er gaat geen koffie of ijsje over de toonbank waar wij zelf niet 100% achter staan.

Martijn bereid met zijn team alle ijsjes in een strak hygienische ijskeuken. Alle ijsjes worden continu gesampeled voordat ze hun weg in de vitrines vinden. De stijl van ijspressi ijsjes is dat ze hoog op smaak zijn en bereid met de mooiste ingredienten. We bereiden ook een ruime keus aan ijs voor als u een allergie heeft voor bijvoorbeld noten, gluten of lactose. 

Inge is op haar beurt gecertificeerd barista, sensorisch jurylid en voor de Nederlandse Barista Kampioenschappen en visueel jurylid voor de Nederlandse latte art kampioenschappen. Een belangrijke wedstrijd die ze jureerde was als sensorisch jurylid bij de prestigieuze Italiaanse Barista kampioenschappen. Door haar nationale en internationale ervaring weet Inge wat de nieuwste trends zijn in de koffiewereld en probeert die smaken ook te laten terugkomen in haar specials in de espressobar. Inge is ook geregeld te vinden in de branderij van huisbrander Nordkapp in Utrecht om te helpen branden van bijvoorbeeld onze huisblend. 

Ambacht

Het hele proces van ijs en koffie hebben we in eigen hand of worden door ons gemonitord.

in de ijsbereiding geldt dit van verse melk en verse room tot het eindproduct. Jaarlijks bezoeken de ijsbereiders de plaatsen in (voornamelijk) Italië waar de mooiste ingrediënten vandaan komen, zoals de pistache uit Sicilië of de tiramisu uit Palermo.

Ook bij de koffie kunnen we het hele proces van 'bean to cup' volledig traceren. Wij branden onze koffie bij een kleine kwaliteitsbrander in Utrecht en hebben daardoor volledige controle op ons brandprofiel en uiteindelijk dus (het belangrijkste) de smaak. In onze espressobar gebruiken we enkel verse biologische melk van de Natuurwinkel om de allerlekkerste cappuccini en latte's te serveren. Onze taarten maken we niet zelf omdat ze dat in de ambachtelijke bakkerij van Gary's veel beter kunnen.

Beleving

Het totale plaatje moet kloppen. Het product moet goed zijn, onze ambacht is transparant (wij werken met een 'open' espressobar en 'open' ijskeuken), en onze jongens en meiden die uitserveren moeten alle productkennis kunnen overbrengen aan de gasten.

We proberen elke dag weer een wedstrijd te spelen maar dan voor onze gasten. Hopelijk ervaar je dat ook zo als je bij ons komt!