Het is tijd voor koffie & chocomelk!

Puur genieten

Over smaak valt niet te twisten, maar wel over passie en vakmanschap! De koffie bij ijspressi wordt op traditioneel Zuid-Italiaanse wijze geschonken: de espresso van de Utrechtse brander Nordkapp is pittig en zachtzoet. De cappuccino en de latte macchiato worden door onze barista's geschonken met een stevige romige schuimlaag waar je de koffie goed doorheen proeft.

Daarnaast hebben we een wisselende specialty espresso op de molen voor de echte liefhebber. De ene keer een 'washed coffee' van het Coko washing station in Rwanda, de andere keer een 'natural coffee' van de Idido farm uit Ethiopië. 

Dé hit bij koud weer is onze verse chocolademelk. Tsja, dan hadden we ze ook maar niet zo lekker moeten maken met vers gesmolten witte, melk, pure of zwarte chocolade.... Als u in de zomer heerlijk verkoeling zoekt tappen wij voor u een huisgemaakte ijskoffie of ijthee.

 

Prijzen & wedstrijden

De eigenaren Inge en Martijn zijn gecertificeerd barista en leiden ook werknemers op tot volwaardige barista's. Inge deed in 2011 en 2012 mee aan de Dutch Barista Championships en bereikte daar beide keren de vierde plaats in de landelijke finale.

 

In 2013 zijn we door de Misset Horeca koffie Top 100 verkozen op de derde plek van Nederland! In 2015 zijn we voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot provinciewinnaar.

 

Inge is zich, sinds het meedoen aan het DBC, steeds meer gaan specialiseren in koffie. En dan met name als sensorisch jurylid bij de DBC en visueel jurylid bij de DLA (dutch latte art championship). Inge jureert daarnaast internationaal. Zo nam ze in 2017 als sensorisch jurylid deel aan de prestigieuze Italiaanse barista kampioenschappen. Medio 2017 reisde Inge af naar Kenia waar ze een koffieplantage bezocht en hoofd was van het Keniaanse juryteam.  

 

Almere is gek op

Espresso Doppio – Klassieke dubbele espresso van onze huisblend Nordkapp of van onze specialty coffee
Cappuccino caramel – Een cappuccino met gebrande suiker.
Latte Tiramisu – Latte macchiato met tiramisu en lange vingers
Verse pure Chocolademelk – met 58% pure Callabaut chocolade

 

Niet te versmaden zijn onze taarten van bakkerij Gary's uit Amsterdam. Hardlopers zijn de new york cheesecake en de red velvet cakes.